19. listopadu 2017

Nadýchané vafle


Původně jsem chtěla mít nějaký oplatkovač, ale nějak jsem se v tom oplatkování nevyznala. Pak jsem v Lidlu narazila na sendvičovač s výměnnými deskami i pro gril a vaflovač. 
Nic drahého, ale na občasné použití dostačující
Recept jsem hledala na internetu a zkoušela. Na třetí pokus to docela vyšlo a už jsem u něj zůstala. Pak jsem si zašla do jedné kavárničky a dala belgické vafle se šlehačkou. Byly lepší než ty moje, ale ne zas o moc.

Recept:
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 a 1/2 hrnku plnotučného mléka
  • 2 malá vejce nebo 1 velké
  • 2 zarovnané lžíce krystalového nebo krupicového cukru
  • 1 a 1/2 lžíce prášku do pečiva
  • 50-100g rozpuštěného másla (nouzově lze použít i Heru apod)
  • špetka soli
Pro dvě osoby bohatě stačí poloviční dávka. S cukrem to rozhodně nepřehnat, připalovalo by se to. Doporučuji zadělat raději hustší a po první dvojici vaflí případně trochu naředit. Pro první vafle je potřeba vaflovač nechat naplno rozehřát, pak zlehka pomastit(třeba sádlem).
Do každé části jsem dala 2 velké polévkové lžíce
Tohle už je pečené dost, ale ještě by to sneslo i víc
Šlehačka není vždy po ruce, někdy stačí je poprášit skořicovým cukrem. Tady je varianta s tvarohem (rovnou z vaničky) a na oslazení je tam lžička džemu. Tento je můj domácí z polovišní, místo cukru jsem použila med. S tímto džemem už budu bohužel u konce zásob.
 Vafle beru jako rychlou možnost něco dobrého udělat ke kafi nebo čaji pro nenadálou návštěvu, zvláště když ve špajzu nic není.

Pokud se necháte inspirovat, přeji dobrou chuť.





Žádné komentáře:

Okomentovat