Původně jsem chtěla mít nějaký oplatkovač, ale nějak jsem se v tom oplatkování nevyznala. Pak jsem v Lidlu narazila na sendvičovač s výměnnými deskami i pro gril a vaflovač.
|
Nic drahého, ale na občasné použití dostačující |
Recept jsem hledala na internetu a zkoušela. Na třetí pokus to docela vyšlo a už jsem u něj zůstala. Pak jsem si zašla do jedné kavárničky a dala belgické vafle se šlehačkou. Byly lepší než ty moje, ale ne zas o moc.
Recept:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 a 1/2 hrnku plnotučného mléka
- 2 malá vejce nebo 1 velké
- 2 zarovnané lžíce krystalového nebo krupicového cukru
- 1 a 1/2 lžíce prášku do pečiva
- 50-100g rozpuštěného másla (nouzově lze použít i Heru apod)
- špetka soli
Pro dvě osoby bohatě stačí poloviční dávka. S cukrem to rozhodně nepřehnat, připalovalo by se to. Doporučuji zadělat raději hustší a po první dvojici vaflí případně trochu naředit. Pro první vafle je potřeba vaflovač nechat naplno rozehřát, pak zlehka pomastit(třeba sádlem).
|
Do každé části jsem dala 2 velké polévkové lžíce |
|
Tohle už je pečené dost, ale ještě by to sneslo i víc |
|
Šlehačka není vždy po ruce, někdy stačí je poprášit skořicovým cukrem. Tady je varianta s tvarohem (rovnou z vaničky) a na oslazení je tam lžička džemu. Tento je můj domácí z polovišní, místo cukru jsem použila med. S tímto džemem už budu bohužel u konce zásob. |
Vafle beru jako rychlou možnost něco dobrého udělat ke kafi nebo čaji pro nenadálou návštěvu, zvláště když ve špajzu nic není.
Pokud se necháte inspirovat, přeji dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat